Nederlands French English EspaƱol Deutsch

De Brugse hotels leggen u in de watten met hun voordeelkaart.

De "Welkom @ Brugge" voordeel- kaart wordt u GRATIS overhandigd bij het inchecken in een hotel in Brugge.

U krijgt deze kaart omdat we het leuk vinden dat u in Brugge verblijft terwijl u Brugge en omstreken bezoekt.

Met deze persoonlijke kaart geniet u van aanzienlijke kortingen bij tal van attracties in Brugge, in de omgeving van Brugge en Vlaanderen.

Telkens wordt u in de watten gelegd en is er voor u een gereduceerd tarief van toepassing.

 
ACTIVITIES :
Print SORT BY :
Activiteiten met reducties in de Brugse binnenstad
! NIEUWE DISCOVERBRUGESKAART ! VOORDEELKAART

De Welkom@Brugge kaart heet nu Discoverbrugeskaart!

Neem een kijkje op de nieuwe website www.discoverbruges.com ...BELFORT ARCHITEKTUUR & MUSEUM

De belforttoren is maar liefst 83 meter hoog. Onderweg naar de top ontdek je een schatkamer, een indrukwekkend uurwerkmechanisme en een beiaard met 47 klokken. Na 366 trappen worden je sportieve prestaties beloond met een adembenemend uitzicht over Brugge en omstreken.

Het Chocolade Museum - Choco Story MUSEUM & DEMO

Missie:  De geschiedenis van de verwerking van cacao tot chocolade bekend te maken en de kwalitatieve en gezondheidsaspecten van de Belgische chocolade te promoveren.

BOOTTOCHT BRUGSE REIEN RONDVAARTEN

Een rondvaart op de schilderachtige Brugse reien (grachten) toont u de mooiste plekjes van de stad vanuit een heel ander gezichtspunt.

Museum St-Janshospitaal ARCHITEKTUUR & MUSEUM

Het acht-eeuwen-oude Sint-Janshospitaal is beroemd om de meesterwerken van de Vlaamse Primitief Hans Memling. In het museum krijg je een indrukwekkende impressie van de vroegere ziekenzalen en het hospitaalleven.

MOMENT EVENTS - SEGWAY TOURS

 De toeristische rondrit zal één van de hoogtepunten zijn van uw bezoek aan Brugge. Op de rondrit, met ervaren gids, krijgt iedere deelnemer zijn eigen Segway en een uitvoerige rij-initiatie...

STADHUIS ARCHITEKTUUR & TENTOONSTELLING

Het Brugse stadhuis uit 1376 is een van de oudste in de Nederlanden. De Gotische Zaal, met haar schitterende 19de-eeuwse muurschilderijen en gepolychromeerd gewelf, is een kunstwerk op zich.

DIAMANTMUSEUM MUSEUM

In de zomer 1999 opende het "Diamantmuseum Brugge" zijn deuren. Wereldwijd zijn er vijf diamantmusea. Het Brugse museum eigende zich meteen een heel eigen plaats toe.

GROENINGEMUSEUM MUSEUM

Jaarlijks ontvangt het Groeningemuseum méér dan 150.000 bezoekers. Zowel in het binnen- als buitenland heeft het museum een grote naam opgebouwd door zijn rijke collectie.

BROUWERIJ DE HALVE MAAN BROUWERIJ

De eeuwenoude traditie van deze enige nog actieve familiebrouwerij in het Brugse stadscentrum Brugse is vastgelegd in een uniek museum. Dagelijks zijn er rondleidingen door zowel de moderne brouwerij als het museum.

MUSEUM-GALLERY XPO SALVADOR DALI MUSEUM

Binnen het meest prestigieuze gebouw van Brugge, het Belfort, kunt u een fantastische collectie kunstwerken bewonderen van de Meester van het surrealisme : Salvador DALI. En dat in een glamoureus, weelderig decor...

GRUUTHUSE MUSEUM ARCHITEKTUUR & MUSEUM

In het luxueuze stadspaleis van de heren van Gruuthuse word je als een vorst ontvangen. Gruuthuse herbergt allerhande voorwerpen die verwijzen naar het leven tussen de 15de en de 19de eeuw.

FRIETMUSEUM MUSEUM & DEMO

Er bestond geen enkel Frietmuseum ter wereld en het Frietmuseum  van Brugge is dus het enige en unieke museum van de friet!
Samen met de lekkere Belgische chocolade, is de Belgische friet zeker het product dat het meest de goede levenswijze van de Belg illustreert...

ONTHAALKERK O.L.V. ARCHITEKTUUR & MUSEUM

De Onthaalkerk Onze-Lieve-Vrouw, met haar 122 meter hoge bakstenen toren, kun je niet missen. De kerk bezit een uiterst rijke kunstcollectie. Klapstuk is de wereldberoemde ‘Madonna met Kind’ van Michelangelo.

KANTCENTRUM MUSEUM & SITE

Het Kantcentrum is ondergebracht in de gerestaureerde godshuizen die in de 15de eeuw door de familie Adornes gesticht werden. Regelmatig worden hier kantwerk-demonstraties gegeven, en in het boetiekje kunnen geïnteresseerden zich materiaal aanschaffen om zelf aan de slag te gaan.ST SALVATORKATHEDRAAL ARCHITEKTUUR & MUSEUM

St.-Salvatorskathedraal: Brugges oudste parochiekerk (12e-15e eeuw). Bezienswaardig zijn o.a. de grafmonumenten in het koor, wandtapijten, het majestueuze doksaal met orgel (1619-1717), het koorgestoelte en een schat aan schilderijen, grafplaten en reliekschrijnen.

Arentshuis Museum MUSEUM

In het Arentshuis worden enerzijds wisselende tentoonstellingen getoond van onder meer de rijke verzameling prenten en tekeningen uit het Steinmetzkabinet en anderzijds een vaste presentatie van de Brugse-Britse kunstenaar Frank Brangwyn.

BRUGSE VRIJE ARCHITEKTUUR & MUSEUM

In het Brugse Vrije was vroeger de rechtbank van Brugge ondergebracht. Doorheen de oude assisenzaal loop je naar de Renaissancezaal met als blikvanger de monumentale pronkschouw in hout, marmer en albast.

ST-JANSHUIS- & KOELEWEIMOLEN ARCHITEKTUUR & TENTOONSTELLING

De Sint-Janshuismolen hoort samen met de Koeleweimolen tot het stedelijke patrimonium. Beide windmolens doen nog steeds dienst als graanmolen.

Lampen Museum - Lumina Domestica MUSEUM & DEMO

Het lampenmuseum toont de boeiende historiek van de binnenhuisverlichting. Men krijgt een duidelijk beeld van de evolutie van de fakkel en vetlamp tot gloeilamp en LED. De bezoeker ontdekt de grootste lampenverzameling ter wereld, bestaande uit meer dan 6.000 antieke voorwerpen

O.L.V.-TER-POTTERIE ARCHITEKTUUR & MUSEUM

Dit historische hospitaalcomplex (13de-17de eeuw) met zijn kerk met barok interieur bevat schilderijen, beeldhouwwerken, meubilair, wandtapijten, glasramen en een exclusieve zilververzameling.

CELEBRATIONS ENTERTAINMENT GROEPSMAALTIJD

Neem in een voormalige neogotische jezuïetenkerk deel aan het feest van Karel de Stoute en Margaretha van York.

GENTPOORT ARCHITEKTUUR & MUSEUM

De "Gentpoort" is één van de 4 bewaarde middeleeuwse stadspoorten van Brugge. Tegen 2008 wordt de Gentpoort als museum ingericht waar je het verhaal van de Brugse stadspoorten en de stadsomwalling kunt ontdekken.

ARCHEOLOGIE MUSEUM

Dit museum confronteert de prehistorie, de Romeinse tijd, de vroege en de volle Middeleeuwen met onze tijd. Onder het motto ‘Voel het verleden onder je voeten’ ontdek je via allerlei doe- en zoekelementen het verleden van de stad.

MUSEUM VOOR VOLKSKUNDE MUSEUM & SITE

Het pittoreske Sint-Annakwartier herbergt het charmante Museum voor Volkskunde. Acht 17de-eeuwse godshuizen herbergen een collectie oude voorwerpen in verschillende decors van weleer.

GUIDO GEZELLEMUSEUM MUSEUM

In het geboortehuis van de Vlaamse dichter Guido Gezelle (1830-1899) ontdek je naast zijn leven en oeuvre ook tijdelijke presentaties over (woord)kunst. Naast het huis ligt een romantische tuin, met als blikvanger ‘de man die vuur geeft’ van Jan Fabre.

SPONSORS | PARTNERS
 
Welkom | Disclaimer | INFO & CONTACT | Copyright DMenP